Welkom op de pagina van groep 1/2b

Welkom op de pagina van groep 1/2b

Wij zijn de kleuters van groep 1/2b.

Het schooljaar zijn we begonnen met 13 vriendjes en vriendinnetjes. In onze groep hebben we twee juffen. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat Juf Joke voor de groep en op woensdag is Juf Marloes ervoor ons. In onze klas staat een boom waar onze vriend Raai de Kraai in woont. Met hem beleven we veel avonturen. We hebben om de 4 weken een ander thema zoals Kinderboekenweek, Restaurant, Noord en Zuidpool of Nederland.

Naast Raai de Kraai werken wij met LOGO 3000. Hiermee leren wij heel veel nieuwe woorden en thuis kunnen wij er ook nog mee oefenen. Op dinsdag, om de week, komt de muziek meester met een hele grote tas vol instrumenten waar wij echt op mogen spelen. En een kabaal dat wij dan maken!

Woensdag gymmen wij in de grote gymzaal, dat vinden wij super. De andere dagen gaan wij naar de kleutergymzaal, maar het allerliefst spelen wij buiten. In de klas hangt een kiesbord daarmee kunnen wij kiezen waarmee wij willen spelen of werken.
Wij kunnen kiezen uit o.a. de huishoek, de bouwhoek, de leeshoek en de wisselende themahoek en werken aan een tafel met verschillende materialen. De juf laat ons veel knutselen en dan maken wij de knapste werkjes. Wij mogen ook op het Touch screenbord werken waarop wij veel spelletjes spelen en leuke filmpjes en liedjes kijken.

Bijna elke dag starten wij in de kring, dan doen wij allemaal leuke dingen zoals voorlezen uit leuke boeken en zingen veel liedjes. Als je jarig bent maken wij er samen een feestje van. De jarige mag dan de hele dag op een speciale verjaardag stoel zitten.
Bruintje is onze logeerbeer. Hij gaat elke vrijdag logeren bij een kind uit onze groep. Bruintje beleefd dan de spannendste avonturen en op maandag leest Juf voor uit zijn schrift. Het is altijd een verrassing wat hij dat weekend beleefd heeft. Na iedere vakantie, is op maandag “speelgoed dag” en mogen wij ons eigen speelgoed meenemen naar school. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Je mag natuurlijk altijd zelf bij ons even in de klas komen kijken

© 2013 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl