Iedereen een instrument

woensdag, 13 december 2017

Groep 5 kreeg de afgelopen maanden muziekles van drie muziekdocenten van HART. De leerlingen kozen een instrument - cello, viool of keyboard - en leerden hierop spelen. Het project Iedereen Een Instrument (IEI) werd afgesloten met een muzikale voorstelling voor de ouders. Wat hebben jullie veel geleerd. En wat klonk het goed. Ook heel veel dank aan muziekdocenten Rolf, Jeroen en Frederieke voor hun inzet, enthousiasme en professionaliteit. Heeft uw kind interesse in (meer) lessen? Dat kan!...

Schooltheater onderbouw

donderdag, 30 november 2017

Vrijdag 24 november gaven de leerlingen van groep 3, 4 en 5 een spetterend optreden voor elkaar in de kleine gymzaal. Het was best heel spannend om op te treden. En wat een talent op de Don Boscoschool! We zagen een fantastische breakdance-act, lenige meisjes sprongen in spagaat en split en er waren stoere rappers. Ook werd er prachtig gezongen door verschillende meiden-groepen en er was zelfs een presentatie-duo. Goed gedaan allemaal. Hieronder vind je de foto's.

Leeratelier naar Leiden

maandag, 13 november 2017

Op donderdag 9 november zijn de leerlingen van het leeratelier naar Leiden geweest. Hier bezochten ze Naturalis en bekeken de tentoonstyelling "Gif". Ook deden ze verschillende proefjes en ontdekten zo veel over dieren. Hieronder vind je de foto's

Schoolontbijt

maandag, 13 november 2017

Op woensdag 8 november werd het Nationaal schoolontbijt georganiseerd. Alle klassen begonnen deze dag met een nuttig ontbijtje. Zo hadden we genoeg energie voor de schooldag. Hieronder vind je enkele foto's uit de groepen.

Naar de vishal

vrijdag, 13 oktober 2017

Op vrijdag 13 oktober is groep 5 naar de Vishal geweest. Hier hebben we moderne kunst bekeken en we mochten ook zelf aan de slag. Hieronder vind je de foto's van deze leuke excursie.

Boekenmarkt

vrijdag, 13 oktober 2017

Op woensdag 11 oktober werd voor de tweede keer de kinderboekenmarkt georganiseerd. Tijdens de boekenweek mogen de leerlingen van de groepen 4 t/m 8 boeken kopen en verkopen voor een vastgesteld bedrag van € 0,50. Het was wederom een groot succes. Veel kinderen kunnen nieuwe boeken lezen en deze wellicht volgend jaar verkopen. Hieronder vind je enkele foto's.

Opening kinderboekenweek 2017

woensdag, 04 oktober 2017

Op woensdag 4 oktober is de kinderboekenweek gestart. Dit jaar is het thema "Gruwelijk eng". Op het plein liepen vreselijk enge juffen en meesters rond. Tijdens de kinderboekenweek zijn er tal van activiteiten. Zo is er een toneelvoorstelling, een kinderboekenmarkt, een schrijfwedstrijd en komt er een kinderboekenschrijfster op school. Uiterraard zullen de juffen en meesters nog meer voorlezen. Hieronder vind je de foto's van de openingsdag.

Techniek les

vrijdag, 22 september 2017

Op vrijdag 22 september hebben we een techniekles van meester Michiel gekregen. Elke vrijdagmiddag geeft meester Michiel een techniekles in een andere groep en vandaag waren wij aan de beurt. We hebben de rode kleur van rodekool "weggetoverd", proefjes met bakpoeder gedaan en eierschalen laten verdwijnen. Hieronder vind je enkele foto's.

Naar de tandarts

dinsdag, 21 maart 2017

Op maandag 20 maart zijn we naar de tandarts geweest. Hier kregen we poetsles en controleerde de tandarts ons gebit. Met dit bezoek sloten we onze jaarlijkse week van de mondgezondheid af. Hieronder vind je de foto's.