Dagje strand

woensdag, 19 juli 2017

Op dinsdag 18 juli hebben we de verjaardag van meester en juf gevierd. We zijn met de bus naar Zandvoort gegaan en hebben daar heerlijk op het strand gespeeld. Het was een heerlijke dag. De foto's vind je hieronder.

Schooltheater

woensdag, 17 mei 2017

Op vrijdag 12 mei werd het schooltheater voor de groepen 6 t/m 8 gehouden. Leerlingen uit deze groepen mochten vrijwillig een optreden verzorgen. Dit keer zagen we een toneestukje, een goochelact en aan aantal dansjes. Hieronder vind je de foto's.

Koningsspelen

zondag, 23 april 2017

Op vrijdag 21 april werden de Koningsspelen georganiseerd. De gehele dag deden de leelingen van groep 1 t/m 8 mee aan spel- en sportactiviteiten. Hieronder vind je de foto's.

Eierparade

dinsdag, 18 april 2017

Na het traditionele paasontbijt volgt altijd de uitslag van de traditionele paasei versier wedstrijd. Hieronder vind je foto's van de mooiste paaseieren van het jaar 2017. Gefeliciteerd winnaars!

Thijsse's hof

dinsdag, 04 april 2017

Op maandag 3 april zijn we weer naar het Thijsse's hof geweest. Dit keer ging de les over de lente. We hebben naar vogels gekeken, met onze handen in het water gezeten en veel over bomen geleerd. Hieronder vind je de foto's

Naar de tandarts

dinsdag, 21 maart 2017

Op maandag 20 maart zijn we naar de tandarts geweest. Hier kregen we poetsles en controleerde de tandarts ons gebit. Met dit bezoek sloten we onze jaarlijkse week van de mondgezondheid af. Hieronder vind je de foto's.

Thijsses hof

woensdag, 08 februari 2017

Op vrijdag 4 februari zijn we naar het Thijsse's hof geweest. We hebben hier verschillende opdrachten gemaakt en veel (opgezette) dieren gezien. Het was een leerzame ochtend. De foto's vind je hieronder.

Kerstdiner

vrijdag, 23 december 2016

Tijdens het kerstdiner hebben we genoten van de verschillende hapjes die door de kinderen en hun ouders zijn gemaakt. Ook hebben we foto's gemaakt. Je vindt ze hieronder.

Winterzwemles

vrijdag, 25 november 2016

Op dinsdag 15 november hebben de kinderen uit groep 6 een winterzwemles gevolgd. Onder toezicht van een duikvereniging moesten we met kleren te water. We hebben geoefend hoe je uit een ijswak moet klimmen en wat je moet zeggen als je naar 112 moet bellen. De foto's vind je hieronder.

Schoolontbijt

woensdag, 09 november 2016

Op 9 november hebben alle leerlingen van de Don Boscoschool meegedaan aan het jaarlijkse schoolontbijt. Om het belang van een goed ontbijt te benadrukken, hebben we genoten van een heerlijk ontbijtje. Daarna konden we vol energie aan de dag beginnen. De foto's vind je hieronder.

Leeratelier bewondert T-Rex

vrijdag, 04 november 2016

Op donderdag 3 november zijn de leerlingen van het leeratelier naar Leiden gereisd. Hier hebben ze een bezoek aan Naturalis gebracht en veel geleerd over dinosaurussen. Ook hebben ze Trix (de T-Rex) in het echt bewonderd. Deze leerlingen hebben dit schooljaar tijdens de bijeenkomsten van het leeratelier al veel over dinosaurussen geleerd.

Taaltrip

woensdag, 02 november 2016

De leerlingen van groep 6 zijn onlangs op taaltrip geweest. Tijdens deze trip naar het stadsarchief hebben we veel nieuwe woorden geleerd. Hieronder vind je de foto's.

Kinderboekenweek

woensdag, 12 oktober 2016

Tijdens de kinderboekenweek waren er tal van activiteiten op school. Na een spannende opening kregen de groepen 5 t/m 7 bezoek van een kinderboekenschrijfster. Erna Sassen vertelde hoe een boek wordt geschreven en uiterraard las ze voor uit haar boeken. Alle kinderen van school deden mee aan een illustratie wedstrijd. De groepen 1 t/m 4 bekeken een voorstelling en op woensdag was er een zeer geslaagde kinderboekenmarkt. Hierbij mochten leerlingen leesboeken verkopen. Hieronder...