Naar de supermarkt

zaterdag, 19 mei 2018

We zijn met de hele groep naar de supermarkt geweest. Dat was erg leuk. We kregen een rondleiding, mochten vakken vullen en helpen in de winkel. Hieronder vind je de foto's.

Koningsspelen2018

zaterdag, 21 april 2018

Op vrijdag 20 april orginiseerden we de Koningsspelen. We startten in de klas met een Koningsontbijt. Daarna zijn we naar het sportveld gelopen en hebben verschillende spellen gespeeld. Tenslotte was er ook nog een kleedjesmarkt op het schoolplein. Hier konden kinderen spulletjes kopen en verkopen. We kunnen terug kijken op een hele leuke dag. Bedankt lieve ouders voor jullie hulp.

Thijsse's hof

zaterdag, 31 maart 2018

Op één van de koudste dagen van het jaar, zijn we naar het Thijsse's hof geweest. Hier hebben we nota bene het lente pad bewandeld. Hieronder vind je de foto's.

Proven met de tong

zaterdag, 31 maart 2018

In groep 6 doen we mee aan het "Ik eet het beter" project. Hiervan doen wij dan de "Over de tong" lessen. Hierbij leren en ervaren we wat smaak is. We hebben vijf smaken geproefd. Soms was het lekker, soms niet, maar leerzaam was het zeker. Hieronder vind je de foto's.

Mix, dans en spel

zaterdag, 03 februari 2018

We hebben toneelworkshop gevolgd. Hieronder vind je de foto's.

Muzieklab

woensdag, 20 december 2017

De leerlingen uit groep 6 hebben de afgelopen periode lessen in het muzieklab gekregen. Deze muzieklessen werden afgesloten met een optreden voor hun ouders. Hieronder vindt je de foto's.

Schooltheater bovenbouw

dinsdag, 05 december 2017

Op vrijdag 1 december vond het schooltheater voor de bovenbouw weer plaats. Tijdens dit theater mogen kinderen een dans, lied of een andere act laten zien. Dit keer was het een echt meidentheater. Maar één jongen durfde op te treden. Hieronder vind je de foto's.

Winterzwemles

dinsdag, 14 november 2017

Op maandag 13 november hebben we een winterzwemles in het Boerhaavebad gehad. We hebben geleerd hoe je uit een wak kunt komen en wat je moet doen als je ziet dat iemand door het ijs is gezakt. Ook hebben we ervaren hoe het is om met je kleren aan onder het ijs door te zwemmen. Het was een leerzame les. Hieronder vind je de foto's.

Leeratelier naar Leiden

maandag, 13 november 2017

Op donderdag 9 november zijn de leerlingen van het leeratelier naar Leiden geweest. Hier bezochten ze Naturalis en bekeken de tentoonstyelling "Gif". Ook deden ze verschillende proefjes en ontdekten zo veel over dieren. Hieronder vind je de foto's

Schoolontbijt

maandag, 13 november 2017

Op woensdag 8 november werd het Nationaal schoolontbijt georganiseerd. Alle klassen begonnen deze dag met een nuttig ontbijtje. Zo hadden we genoeg energie voor de schooldag. Hieronder vind je enkele foto's uit de groepen.

Boekenmarkt

vrijdag, 13 oktober 2017

Op woensdag 11 oktober werd voor de tweede keer de kinderboekenmarkt georganiseerd. Tijdens de boekenweek mogen de leerlingen van de groepen 4 t/m 8 boeken kopen en verkopen voor een vastgesteld bedrag van € 0,50. Het was wederom een groot succes. Veel kinderen kunnen nieuwe boeken lezen en deze wellicht volgend jaar verkopen. Hieronder vind je enkele foto's.

Opening kinderboekenweek 2017

woensdag, 04 oktober 2017

Op woensdag 4 oktober is de kinderboekenweek gestart. Dit jaar is het thema "Gruwelijk eng". Op het plein liepen vreselijk enge juffen en meesters rond. Tijdens de kinderboekenweek zijn er tal van activiteiten. Zo is er een toneelvoorstelling, een kinderboekenmarkt, een schrijfwedstrijd en komt er een kinderboekenschrijfster op school. Uiterraard zullen de juffen en meesters nog meer voorlezen. Hieronder vind je de foto's van de openingsdag.

Naar de Nachtwacht

vrijdag, 22 september 2017

Op vrijdag 22 september zijn de groepen 6,7 en 8 naar het Rijksmuseum in Amsterdam geweest. Met de bus werden we naar Amsterdam gebracht en stapten vlak voor de deur van het museum uit. Nadat we eerst op veel foto's van Aziatische toeristen werden gezet, werden door het museum geleid. We hebben prachtige schilderijen en voorwerpen uit de gouden eeuw bekeken. We hebben aan specerijen gevoeld, het atelier van Rebrandt van Rijn geroken en zelf getekend. Uiterraard hebben we ook de Nachtwacht...