Groep 7 - Fotoalbums

Praktisch verkeersexamen

vrijdag, 12 april 2019

Op donderdag 11 april deden de leerlingen van groep 7 mee aan het praktische verkeersexamen. Hiervoor moesten ze zelfstandig een route door de wijk fietsen. Over een aantal weken horen we of de leerlingen zijn geslaagd.

Buitenlesdag

woensdag, 03 april 2019

Op dinsdag 2 april was het de Nationale buitenlesdag. Deze dag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuur educatie. Ook wij zijn met de hele klas bijna de hele ochtend buiten geweest. Hier hebben we verschillende lessen gehad. Hieronder vind je de foto's. Dat buiten zijn goed is voor kinderen is algemeen bekend. Door lessen buiten te geven, worden kinderen blootgesteld aan natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht. Dit draagt bij aan minder vermoeidheid en een betere stemming en heeft...

Schooltheater

maandag, 25 maart 2019

Op vrijdag 23 april hielden de groepen 6 t/m 8 weer hun schooltheater. Kinderen bedenken tijdens het schooltheater zelf een stukje en voeren dit op. Deze keer kregen we een mix van dans, muziek, goochelen en beatboxen. De foto's vind je hieronder.

Thema avond

zaterdag, 16 maart 2019

Op donderdag 14 maart werd in wijkcentrum 'De Ringvaart' een thema avond gehouden. Tijdens deze avond presenteerde de Don Boscoschool, onder de noemer "Stippen aan de horizon" haar nieuwe visie, kerndoelen en richting. Naast de presentatie van onze interim directeur kwamen ook diverse actieteams aan het woord. Deze teams presenteerden hun 90 dagen plan op gebied van de leerrijke omgeving, zelfstandig werken en communicatie. De avond werd afgesloten met een werkvorm waarbij de inbreng van de...

Groep 7 maakt taart

vrijdag, 08 maart 2019

Wij zijn op donderdag 6 maart op bliksemstage geweest. Een groep ging achter de schermen bij de Philharmonie en de andere groep maakte o.a. taarten bij Otelli. Door deze bliksemstage oriënteren onze leerlingen zich alvast een beetje op de arbeidsmarkt. De bliksemstages worden door JINC georganiseerd.

Foto's van groep 7

zondag, 03 maart 2019

Sinds kort hebben we de beschikking over Chromebooks. Hierop maken we taal- en rekenwerkjes, maar ook hebben we ze gebruikt tijdens ons landenproject. Hieronder vind je hiervan enkele foto's, maar ook foto's van onze zwemlessen.

winterzwemles

zondag, 18 november 2018

Op maandag 15 november hebben we een winterzwemles gevolgd. We hebben geleerd hoe het is om uit een wak te klimmen, hoe het is om onder het ijs te zwemmen en wat je precies moet zeggen als je 112 belt. Het was een leerzame middag. Hieronder vind je de foto's.

Schoolontbijt

woensdag, 07 november 2018

Op woensdag 7 november werd het nationaal schoolontbijt gehouden. Alle kinderen hebben op school ontbeten. Sommige kinderen kwamen zelfs in hun pyama naar school. Met dit schoolontbijt willen we het belang van een goed ontbijt benadrukken. Zonder ontbijt kan je eigenlijk niet goed functioneren. Hieronder vind je de foto's uit diverse groepen. 

We hebben soep gemaakt

dinsdag, 09 oktober 2018

Op vrijdag 5 oktober zijn we voor de derde keer naar de schooltuinen geweest. Dit keer mochten we oogsten. Van alle groenten hebben we een heerlijke soep gemaakt, die ook nog eens heerlijk smaakte. Hieronder vind je de foto's

Kinderboekenweek gestart

zondag, 07 oktober 2018

Op woensdag 3 oktober is de Kinderboekweek 2018 geopend. Groep 7 danste een vriendendans en daarna speelden alle leerlingen en ouders gezelschapsspelletjes met elkaar. Hieronder vind je de foto's.

Bliksemstage

woensdag, 26 september 2018

Op dinsdag 25 september zijn we op bliksemstage geweest. Eén groep ging naar het StayOK hotel en de andere ging naar de Pathé bioscoop. Tijdens deze stage maken kinderen kennis met verschillende soorten beroepen. Hieronder vind je de foto's van de stage bij het Hotel. Bij de andere stage was geen camera aanwezig.

Naar de Hout

woensdag, 26 september 2018

Op maandag 17 september zijn de kinderen van groep 7 naar de Haarlemmer Hout geweest. Hier kregen ze een rondleiding van Lodewijk Napoleon, zangles, bezochten de kinderboerderij en meer. De foto's vind je hieronder.

Eerste week

maandag, 10 september 2018

We zijn begonnen aan het nieuwe schooljaar. Hieronder vind je enkele foto's uit de groep.

Afscheid schooljaar

woensdag, 25 juli 2018

We hebben afscheid genomen van het schooljaar 2017-2018. Op donderdag 19 juli liepen de achtste groepers hun afscheidsrondje en op vrijdag 20 juli nam de rest van de school afscheid. Zij zien elkaar volgend jaar weer. De achtste groepers wensen we veel succes op hun nieuwe scholen. Hieronder vind je de foto's. 

Schoolreisje 2018

donderdag, 14 juni 2018

De groepen 4 t/m 7 zijn op schoolreisje geweest. Dit maal ging de reis naar attractiepark Duinrell. Hieronder vind je de foto's
© 2013 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl