Groep 7 - Fotoalbums

Afscheid

vrijdag, 19 juli 2019

Op donderdag 11 juli hebben we afscheid genomen van onze achtste groepers. Ze werden door alle kinderen van school uitgezwaaid. De dag erna hebben de overige leerlingen afscheid genomen van het schooljaar 2018 - 2019. Hieronder vind je een aantal foto's. 

Zomerfeest

zondag, 07 juli 2019

Op woesndag 3 juli werd met een spetterend zomerfeest alvast het schooljaar 2018/2019 afgsloten. Ouders hadden de lekkerste gerechten bereid, er was een springkussen, oud Hollands spelletjes, een poffertjeskraam, een ijscokar en een heuse talentenshow. Aan belangstelling was geen gebrek. Tijdens het feest werd de nieuwe slogan van school onthuld. Hieronder vind je de foto's.

Juf Ellen neemt afscheid

zondag, 07 juli 2019

Op woensdag 3 juli heeft juf Ellen afscheid genomen van de Don Boschschool. Na meer dan 40 jar onderwijs gaat ze met pensioen. Nadat juf Ellen alle klassen was langsgeweest werd ze getrakteerd op een heus dansfestijn. Alle leerlingen hadden een werelddans ingestudeerd en deze werd in wijksentrum "de Ringvaart" opgevoerd. Uiterraard was er een receptie en namen de collega's afscheid. Hieronder vind je de foto's.

Avondvierdaagse

vrijdag, 21 juni 2019

Op vrijdag 21 juni volbrachten negentien kinderen van de Don Boscoschool de avond vierdaagse. Vier dagen lang liepen ze tochten van vijf kilometer. Tijdens de slotavond werden ze op de Grote Markt ontvangen en kregen daar hun dik verdiende medaille. De Don Boscoschool is trots op deze lopers. De avondvierdaagse wordt door onze OR verzorgd. Hieronder vind je de foto's.

Waterleidingduinen

donderdag, 20 juni 2019

Op donderdag 20 juni zijn we naar de Amsterdamse Waterleidingsduinen geweest. Dit was een erg leerzame excursie. We hebben geleerd hoe water wordt gezuiverd tot drinkwater. We hebben veel experimenten uitgevoerd. Hieronder vidn je de foto´s

Schoolreis

woensdag, 19 juni 2019

Op dinsdag 11 juni 2019 zijn de groepen 3 t/m 7 op schooreis naar Drievliet geweest. Hieronder vind je enkele foto's.

Praktisch verkeersexamen

vrijdag, 12 april 2019

Op donderdag 11 april deden de leerlingen van groep 7 mee aan het praktische verkeersexamen. Hiervoor moesten ze zelfstandig een route door de wijk fietsen. Over een aantal weken horen we of de leerlingen zijn geslaagd.

Buitenlesdag

woensdag, 03 april 2019

Op dinsdag 2 april was het de Nationale buitenlesdag. Deze dag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuur educatie. Ook wij zijn met de hele klas bijna de hele ochtend buiten geweest. Hier hebben we verschillende lessen gehad. Hieronder vind je de foto's. Dat buiten zijn goed is voor kinderen is algemeen bekend. Door lessen buiten te geven, worden kinderen blootgesteld aan natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht. Dit draagt bij aan minder vermoeidheid en een betere stemming en heeft...

Schooltheater

maandag, 25 maart 2019

Op vrijdag 23 april hielden de groepen 6 t/m 8 weer hun schooltheater. Kinderen bedenken tijdens het schooltheater zelf een stukje en voeren dit op. Deze keer kregen we een mix van dans, muziek, goochelen en beatboxen. De foto's vind je hieronder.

Thema avond

zaterdag, 16 maart 2019

Op donderdag 14 maart werd in wijkcentrum 'De Ringvaart' een thema avond gehouden. Tijdens deze avond presenteerde de Don Boscoschool, onder de noemer "Stippen aan de horizon" haar nieuwe visie, kerndoelen en richting. Naast de presentatie van onze interim directeur kwamen ook diverse actieteams aan het woord. Deze teams presenteerden hun 90 dagen plan op gebied van de leerrijke omgeving, zelfstandig werken en communicatie. De avond werd afgesloten met een werkvorm waarbij de inbreng van de...

Groep 7 maakt taart

vrijdag, 08 maart 2019

Wij zijn op donderdag 6 maart op bliksemstage geweest. Een groep ging achter de schermen bij de Philharmonie en de andere groep maakte o.a. taarten bij Otelli. Door deze bliksemstage oriënteren onze leerlingen zich alvast een beetje op de arbeidsmarkt. De bliksemstages worden door JINC georganiseerd.

Foto's van groep 7

zondag, 03 maart 2019

Sinds kort hebben we de beschikking over Chromebooks. Hierop maken we taal- en rekenwerkjes, maar ook hebben we ze gebruikt tijdens ons landenproject. Hieronder vind je hiervan enkele foto's, maar ook foto's van onze zwemlessen.

winterzwemles

zondag, 18 november 2018

Op maandag 15 november hebben we een winterzwemles gevolgd. We hebben geleerd hoe het is om uit een wak te klimmen, hoe het is om onder het ijs te zwemmen en wat je precies moet zeggen als je 112 belt. Het was een leerzame middag. Hieronder vind je de foto's.

Schoolontbijt

woensdag, 07 november 2018

Op woensdag 7 november werd het nationaal schoolontbijt gehouden. Alle kinderen hebben op school ontbeten. Sommige kinderen kwamen zelfs in hun pyama naar school. Met dit schoolontbijt willen we het belang van een goed ontbijt benadrukken. Zonder ontbijt kan je eigenlijk niet goed functioneren. Hieronder vind je de foto's uit diverse groepen. 

We hebben soep gemaakt

dinsdag, 09 oktober 2018

Op vrijdag 5 oktober zijn we voor de derde keer naar de schooltuinen geweest. Dit keer mochten we oogsten. Van alle groenten hebben we een heerlijke soep gemaakt, die ook nog eens heerlijk smaakte. Hieronder vind je de foto's
© 2013 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl