Schrijfster

woensdag, 18 oktober 2017

Tijdens de kinderboekeweek hebben de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 een workshop "Verhalen schrijven" gekregen van schrijfster Bettina Drion. Hieronder vind je de foto's uit onze groep.

Techniek les

vrijdag, 13 oktober 2017

We hebben een techniek les van meester Michiel gekregen. Hieronder vind je enkele foto's.

Boekenmarkt

vrijdag, 13 oktober 2017

Op woensdag 11 oktober werd voor de tweede keer de kinderboekenmarkt georganiseerd. Tijdens de boekenweek mogen de leerlingen van de groepen 4 t/m 8 boeken kopen en verkopen voor een vastgesteld bedrag van € 0,50. Het was wederom een groot succes. Veel kinderen kunnen nieuwe boeken lezen en deze wellicht volgend jaar verkopen. Hieronder vind je enkele foto's.

Opening kinderboekenweek 2017

woensdag, 04 oktober 2017

Op woensdag 4 oktober is de kinderboekenweek gestart. Dit jaar is het thema "Gruwelijk eng". Op het plein liepen vreselijk enge juffen en meesters rond. Tijdens de kinderboekenweek zijn er tal van activiteiten. Zo is er een toneelvoorstelling, een kinderboekenmarkt, een schrijfwedstrijd en komt er een kinderboekenschrijfster op school. Uiterraard zullen de juffen en meesters nog meer voorlezen. Hieronder vind je de foto's van de openingsdag.

Naar de hout

vrijdag, 29 september 2017

Op vrijdag 29 september zijn we naar de Hout in Haarlem geweest. We werden met een mooie oude bus opgehaald en naar de Hout gebracht. Hier kregen we veel opdrachten, waardoor we veel over de Hout kwamen te weten. We hebben bomen gemeten, zwerfafval geruimd en de geschiedenis van de Hout geleerd. Hieronder vind je de foto's

Op de heftruck

woensdag, 27 september 2017

Op woensdag 27 september zijn we op bliksemstage geweest. Een aantal kinderen gingen o.a. naar de Bouwmaat. Hieronder vind je een aantal foto's.

Naar de Nachtwacht

vrijdag, 22 september 2017

Op vrijdag 22 september zijn de groepen 6,7 en 8 naar het Rijksmuseum in Amsterdam geweest. Met de bus werden we naar Amsterdam gebracht en stapten vlak voor de deur van het museum uit. Nadat we eerst op veel foto's van Aziatische toeristen werden gezet, werden door het museum geleid. We hebben prachtige schilderijen en voorwerpen uit de gouden eeuw bekeken. We hebben aan specerijen gevoeld, het atelier van Rebrandt van Rijn geroken en zelf getekend. Uiterraard hebben we ook de Nachtwacht...

Groep 7 naar de tandarts

dinsdag, 21 maart 2017

Op maandag 20 maart zijn we naar de tandarts geweest. Hier kregen we poetsles en controleerde de tandarts ons gebit. Met dit bezoek sloten we onze jaarlijkse week van de mondgezondheid af. Hieronder vind je de foto's.