Koningsspelen2018

zaterdag, 21 april 2018

Op vrijdag 20 april orginiseerden we de Koningsspelen. We startten in de klas met een Koningsontbijt. Daarna zijn we naar het sportveld gelopen en hebben verschillende spellen gespeeld. Tenslotte was er ook nog een kleedjesmarkt op het schoolplein. Hier konden kinderen spulletjes kopen en verkopen. We kunnen terug kijken op een hele leuke dag. Bedankt lieve ouders voor jullie hulp.

Buitenlesdag

zaterdag, 14 april 2018

Op dinsdag 10 april deden aan aantal klassen mee aan de Nationale buitlenlesdag. Met de hele klas trokken ze de natuur in om buiten een les te volgen. Groep 8 kreeg een tekenles. Hieronder vind je de foto's.

Ik eet het beter

zaterdag, 31 maart 2018

We hebben meegedaan aan het "Ik eet het beter" project van het voedingcentrum en de AH. Na een aantal lessen hebben we een verantwoorde klasselunch gegeten. Hieronder vind je de foto's.

Bliksemstage

dinsdag, 27 februari 2018

Op woensdag 22 februari zijn we alweer voor de vierde keer op bliksemstage geweest. Dit keer mochten we naar de Pathé bioscoop, het La Place restaurant en het Frans Hals Hotel. Naast een rondleiding kregen we ook verschillende praktische opdrachten. Zo hebben we weer iets ontdekt over de verschillende beroepen. De bliksemstages worden door JINC georganiseerd. Hieronder vind je de foto's.

Landenproject

zondag, 14 januari 2018

Tijdens ons landenproject leren we in groep 8 alles over Indonesië. Zo werken we in groepjes aan een wersktuk, krijgen we veel informatie over dit mooie land en we maken de prachtigste knutselwerkjes. Hieronder zie je dat we weken aan een batik en een wajangpop.

Afzwemmen

woensdag, 20 december 2017

Op maandag 18 december mochten maar liefst negen kinderen uit groep 8 afzwemmen. Eén leerling behaalde haar A diploma, drie leerlingen behaalde het B diploma en vijf kinderen kregen hun C diploma. Gefeliciteerd allemaal. Na de kerstvakantie krijgen de kinderen uit groep 7 zwemles.

Haarlem College

woensdag, 20 december 2017

Op dinsdag 19 december zijn we naar het Haarlem College geweest. Hier hebben we een paar lesjes gevolgd. Zo hebben we ervaren hoe het er in het voortgezet onderwijs aan toe gaat. Het was een leuke ochtend. Hieronder vind je enkele foto's.

Sneeuwpret

woensdag, 20 december 2017

Tijdens de afgelopen sneeuwpirode hebben we lekker in de sneeuw gespeeld. Hieronder vind je de foto's

Dag Erick

dinsdag, 05 december 2017

Op dinsdag 5 december heeft groep 8 afscheid van Erick genomen. Erick gaat in de Dominicaanse Republiek wonen. Van juf Amal kreeg Erick een goed gevulde Hollandse Goodiebag. De klas heeft met het overhandigen van een mooi vriendenboekje afscheid genomen. We zullen je missen en wensen je veel plezier Erick.

Schooltheater bovenbouw

dinsdag, 05 december 2017

Op vrijdag 1 december vond het schooltheater voor de bovenbouw weer plaats. Tijdens dit theater mogen kinderen een dans, lied of een andere act laten zien. Dit keer was het een echt meidentheater. Maar één jongen durfde op te treden. Hieronder vind je de foto's.

Winterzwemles

dinsdag, 14 november 2017

Op maandag 13 november hebben we een winterzwemles in het Boerhaavebad gehad. We hebben geleerd hoe je uit een wak kunt komen en wat je moet doen als je ziet dat iemand door het ijs is gezakt. Ook hebben we ervaren hoe het is om met je kleren aan onder het ijs door te zwemmen. Het was een leerzame les. Hieronder vind je de foto's.

Leeratelier naar Leiden

maandag, 13 november 2017

Op donderdag 9 november zijn de leerlingen van het leeratelier naar Leiden geweest. Hier bezochten ze Naturalis en bekeken de tentoonstyelling "Gif". Ook deden ze verschillende proefjes en ontdekten zo veel over dieren. Hieronder vind je de foto's

Schoolontbijt

maandag, 13 november 2017

Op woensdag 8 november werd het Nationaal schoolontbijt georganiseerd. Alle klassen begonnen deze dag met een nuttig ontbijtje. Zo hadden we genoeg energie voor de schooldag. Hieronder vind je enkele foto's uit de groepen.

Inloopochtend

woensdag, 18 oktober 2017

Op woensdag 18 oktober werd onze inloopochtend gehouden. Vanaf 08.30 uur mochten de ouders een uurtje bij hun kind in de klas zitten. De leerkrachten draaiden hun gewone lesprogramma. Op deze manier konden ouders eens beleven wat hun kind elke dag meemaakt. De reacties waren zeer positief. Op donderdag 15 maart houden we weer een inloopochtend. Hieronder vind je enkele foto's die in groep 8 zijn gemaakt.

Verhalenwedstrijd

zaterdag, 14 oktober 2017

Tijdens de kinderboekeweek hebben de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 een workshop "Verhalen schrijven" gekregen van schrijfster Bettina Drion. In groep 8 deden alle leerlingen ook nog eens mee aan een schrijf wedstrijd. Op vrijdag 13 oktober was de uitslag van deze wedstrijd. Bettina Drion kwam, vergezeld van een journalist en fotograaf van het Haarlems Dagblad, in de klas. Firdevs werd de winnares en won daarmee een mooi boek, een boekenbon en de eer. Tevens kreeg ze een, door Bettina Drion,...