Groep 8 - Fotoalbums

Buitenlesdag

woensdag, 03 april 2019

Op dinsdag 2 april was het de Nationale buitenlesdag. Deze dag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuur educatie. Ook wij zijn met de hele klas bijna de hele ochtend buiten geweest. Hier hebben we verschillende lessen gehad. Hieronder vind je de foto's. Dat buiten zijn goed is voor kinderen is algemeen bekend. Door lessen buiten te geven, worden kinderen blootgesteld aan natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht. Dit draagt bij aan minder vermoeidheid en een betere stemming en heeft...

Schooltheater

maandag, 25 maart 2019

Op vrijdag 23 april hielden de groepen 6 t/m 8 weer hun schooltheater. Kinderen bedenken tijdens het schooltheater zelf een stukje en voeren dit op. Deze keer kregen we een mix van dans, muziek, goochelen en beatboxen. De foto's vind je hieronder.

Thema avond

zaterdag, 16 maart 2019

Op donderdag 14 maart werd in wijkcentrum 'De Ringvaart' een thema avond gehouden. Tijdens deze avond presenteerde de Don Boscoschool, onder de noemer "Stippen aan de horizon" haar nieuwe visie, kerndoelen en richting. Naast de presentatie van onze interim directeur kwamen ook diverse actieteams aan het woord. Deze teams presenteerden hun 90 dagen plan op gebied van de leerrijke omgeving, zelfstandig werken en communicatie. De avond werd afgesloten met een werkvorm waarbij de inbreng van de...

Groep 8 op stage

vrijdag, 08 maart 2019

Wij zijn op donderdag 6 maart op bliksemstage geweest. Een groep ging naar de bibliotheek in de stad en de andere groep ging naar hoveniersbedrijf Bisot. Door deze bliksemstage oriënteren onze leerlingen zich alvast een beetje op de arbeidsmarkt. De bliksemstages worden door JINC georganiseerd.

Groep 8 ontdekt Griekenland

woensdag, 30 januari 2019

Tijdens ons wereldproject heeft groep 8 gewerkt rond het thema Griekenland. Alle kinderen hebben een werkstuk gemaakt. Hierdoor leerden we veel over de topografie, cultuur en geschiedenis van Griekenland. Ook hebben ze prachtige tekeningen, maskers en maquettes gemaakt., Dit alles werd tijdens een inloopavond gepresenteerd. Hieronder vind je de foto's.

HDT-ers krijgen diploma

zondag, 20 januari 2019

Op donderdag 17 januari kregen alle HDT'ers uit groep 8 hun diploma. Een jaar lang hebben ze extra rekenlessen gevolgd en daarvoor kregen ze tijdens deze feestelijke avond hun diploma. Hieronder vind je de foto's.

Werelddrummen

vrijdag, 21 december 2018

De afgelopen tien weken hebben we drumlessen van meester Marijn gekregen. Tijdens de laatste les gaven we een voorstelling voor de kinderen van groep 4 en de ouders. Hieronder vind je de foto's

Kerststukjes

woensdag, 19 december 2018

De leerlingen van groep 8 hebben kerststukjes gemaakt. De resultaten mogen er zijn. Bekijk ze hieronder.

Tweede Kamer

zondag, 18 november 2018

Op vrijdag 16 november zijn we voor onze staatsinrichting les naar Den Haag geweest. Als eerste gingen we naar Madurodam. Hier hebben we een politiek spel gespeeld. Verschillende partijen, zoals de Lama partij, de partij van de mens ed. moesten beslissen hoe een stad gebouwd moest worden. In het park zelf hebben we met tablets nog een spel gespeeld. Vervolgens zijn we met de tram naar het Binnenhof gereisd. Daar kregen we een interessante rondleiding door de Tweede Kamer en om de Ridderzaal....

Winterzwemles

donderdag, 15 november 2018

Tijdens de zwemles van 15 november hebben we een winterzwemles gevolgd. We hebben geleerd hoe het is om uit een wak te klimmen, hoe het is om onder het ijs te zwemmen en wat je precies moet zeggen als je 112 belt. Het was een leerzame middag. Hieronder vind je de foto's.

Haarlem College

donderdag, 15 november 2018

Op maandag 15 november heeft groep 8 een bezoek gebracht aan het Haarlem College. Hier  hebben we verschillende lessen gevolg en zo kennis gemaakt met het VMBO. Binnenkort houden alle scholen voor het VO hun open dagen. Kijk in het brugboek voor de juiste data.  

Schoolontbijt

woensdag, 07 november 2018

Op woensdag 7 november werd het nationaal schoolontbijt gehouden. Alle kinderen hebben op school ontbeten. Sommige kinderen kwamen zelfs in hun pyama naar school. Met dit schoolontbijt willen we het belang van een goed ontbijt benadrukken. Zonder ontbijt kan je eigenlijk niet goed functioneren. Hieronder vind je de foto's uit diverse groepen. 

Zonnestroom

maandag, 22 oktober 2018

Op vrijdag 19 oktober hebben we een zonnestroomles gekregen. We hebben geleerd wat duurzame energie is en hoe we het kunnen opwekken. Daarna hebben we een zonnebloem met zonnecel gemaakt. Deze bloem gaat draaien als hij de zon "ziet". Hieronder vind je de foto's.

Hellendoorn

dinsdag, 16 oktober 2018

Omdat we kaartjes voor Hellendoorn hebben gewonnen zijn we op maandag 15 oktober naar dit park gegaan. Het was een prachtige dag en we hebben enorm veel lol gemaakt en gehad. Hieronder vind je de foto's.

Kinderboekenweek gestart

zondag, 07 oktober 2018

Op woensdag 3 oktober is de Kinderboekweek 2018 geopend. Groep 7 danste een vriendendans en daarna speelden alle leerlingen en ouders gezelschapsspelletjes met elkaar. Hieronder vind je de foto's.
© 2013 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl