Groep 8 - Fotoalbums

Afscheid

vrijdag, 19 juli 2019

Op donderdag 11 juli hebben we afscheid genomen van onze achtste groepers. Ze werden door alle kinderen van school uitgezwaaid. De dag erna hebben de overige leerlingen afscheid genomen van het schooljaar 2018 - 2019. Hieronder vind je een aantal foto's. 

Musical

woensdag, 10 juli 2019

Op dindag 9 juli en woensdag 10 juli hebben de leerlingen van groep 8 hun eindmusical opgevoerd. Als eerst van Nederland voerden zij de musical "the Choice" op. Het was een groot succes. Hieronder vind je de foto's

Musical

woensdag, 10 juli 2019

Op dindag 9 juli en woensdag 10 juli hebben de leerlingen van groep 8 hun eindmusical opgevoerd. Als eerst van Nederland voerden zij de musical "the Choice" op. Het was een groot succes. Hieronder vind je de foto's.

Zomerfeest

zondag, 07 juli 2019

Op woesndag 3 juli werd met een spetterend zomerfeest alvast het schooljaar 2018/2019 afgsloten. Ouders hadden de lekkerste gerechten bereid, er was een springkussen, oud Hollands spelletjes, een poffertjeskraam, een ijscokar en een heuse talentenshow. Aan belangstelling was geen gebrek. Tijdens het feest werd de nieuwe slogan van school onthuld. Hieronder vind je de foto's.

Juf Ellen neemt afscheid

zondag, 07 juli 2019

Op woensdag 3 juli heeft juf Ellen afscheid genomen van de Don Boschschool. Na meer dan 40 jar onderwijs gaat ze met pensioen. Nadat juf Ellen alle klassen was langsgeweest werd ze getrakteerd op een heus dansfestijn. Alle leerlingen hadden een werelddans ingestudeerd en deze werd in wijksentrum "de Ringvaart" opgevoerd. Uiterraard was er een receptie en namen de collega's afscheid. Hieronder vind je de foto's.

Avondvierdaagse

vrijdag, 21 juni 2019

Op vrijdag 21 juni volbrachten negentien kinderen van de Don Boscoschool de avond vierdaagse. Vier dagen lang liepen ze tochten van vijf kilometer. Tijdens de slotavond werden ze op de Grote Markt ontvangen en kregen daar hun dik verdiende medaille. De Don Boscoschool is trots op deze lopers. De avondvierdaagse wordt door onze OR verzorgd. Hieronder vind je de foto's.

Kennemerduinen

donderdag, 20 juni 2019

Op donderdag 20 juni zijn we naar de Kennemerduinen geweest. Hier hebben we samen met de boswachter een fietstocht door de duinen gemaakt. We hebben veel geleerd over de functie van de duinen en welke dieren en planten in de duinen leven. Hierna hebben we ook een bezoek gebracht aan de Eerebegraafplaats. Dat was vooral indrukwekkend. Ook vond ik het indrukwekkend dat alle kinderen een fietstocht van 32 kilometer hebben afgelegd.

Groep 8 op de karren

woensdag, 19 juni 2019

Op dinsdag 11 juni vierde meester zijn verjaardag. Met het spelen van verschillende soorten estafettes, verstoppertje, spelletjes en het eten van koek en snoep werd dit een leuke dag. Hieronder vind je de foto's.

Buitenlesdag

woensdag, 03 april 2019

Op dinsdag 2 april was het de Nationale buitenlesdag. Deze dag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuur educatie. Ook wij zijn met de hele klas bijna de hele ochtend buiten geweest. Hier hebben we verschillende lessen gehad. Hieronder vind je de foto's. Dat buiten zijn goed is voor kinderen is algemeen bekend. Door lessen buiten te geven, worden kinderen blootgesteld aan natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht. Dit draagt bij aan minder vermoeidheid en een betere stemming en heeft...

Schooltheater

maandag, 25 maart 2019

Op vrijdag 23 april hielden de groepen 6 t/m 8 weer hun schooltheater. Kinderen bedenken tijdens het schooltheater zelf een stukje en voeren dit op. Deze keer kregen we een mix van dans, muziek, goochelen en beatboxen. De foto's vind je hieronder.

Thema avond

zaterdag, 16 maart 2019

Op donderdag 14 maart werd in wijkcentrum 'De Ringvaart' een thema avond gehouden. Tijdens deze avond presenteerde de Don Boscoschool, onder de noemer "Stippen aan de horizon" haar nieuwe visie, kerndoelen en richting. Naast de presentatie van onze interim directeur kwamen ook diverse actieteams aan het woord. Deze teams presenteerden hun 90 dagen plan op gebied van de leerrijke omgeving, zelfstandig werken en communicatie. De avond werd afgesloten met een werkvorm waarbij de inbreng van de...

Groep 8 op stage

vrijdag, 08 maart 2019

Wij zijn op donderdag 6 maart op bliksemstage geweest. Een groep ging naar de bibliotheek in de stad en de andere groep ging naar hoveniersbedrijf Bisot. Door deze bliksemstage oriënteren onze leerlingen zich alvast een beetje op de arbeidsmarkt. De bliksemstages worden door JINC georganiseerd.

Groep 8 ontdekt Griekenland

woensdag, 30 januari 2019

Tijdens ons wereldproject heeft groep 8 gewerkt rond het thema Griekenland. Alle kinderen hebben een werkstuk gemaakt. Hierdoor leerden we veel over de topografie, cultuur en geschiedenis van Griekenland. Ook hebben ze prachtige tekeningen, maskers en maquettes gemaakt., Dit alles werd tijdens een inloopavond gepresenteerd. Hieronder vind je de foto's.

HDT-ers krijgen diploma

zondag, 20 januari 2019

Op donderdag 17 januari kregen alle HDT'ers uit groep 8 hun diploma. Een jaar lang hebben ze extra rekenlessen gevolgd en daarvoor kregen ze tijdens deze feestelijke avond hun diploma. Hieronder vind je de foto's.

Werelddrummen

vrijdag, 21 december 2018

De afgelopen tien weken hebben we drumlessen van meester Marijn gekregen. Tijdens de laatste les gaven we een voorstelling voor de kinderen van groep 4 en de ouders. Hieronder vind je de foto's
© 2013 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl