Nieuws

Kerstviering

zondag, 05 januari 2020

Vlak voor de kerstvakantie hebben we alvast kerst gevierd. 's Ochtends brachten we een bezoek aan de kerk. Hier hebben we naar het Kerstverhaal geluisterd en een aantal kinderen mochten iets voordragen. Hierna hebben de kinderen kerstknutsels gemaakt voor een goed doel gemaakt. 's Avonds kwamen alle kinderen weer naar school voor het Kerstdiner. In het archief vind je de foto's onder het tabblad 'Kerst" (Het zijn er veel dus het laden duurt even)

Sinterklaas op school

donderdag, 05 december 2019

Voor het zoveelste jaar op rij, had Sinterklaas besloten om als eerste de Don Boscoschool te bezoeken. Dit jaar arriveerde hij, met maar liefst zeven Pieten, in de kerk. Hier hadden we een zeer gezellig samenzijn. Er werd gezongen, gedanst, we kregen cadeaus en werden getrakteerd op kruidnoten. Hierna ging de Goedheiligman in alle groepen langs. Het was een erg leuek dag. De foto's vind je in het sinterkaasfotoboek onder het tabblad archief.

Basketbal kampioenen

woensdag, 20 november 2019

Alweer is een team van de Don Boscoschool kampioen geworden. Dit maal zijn de het de meisjes die de titel "Basketbalkampioen van Haarlem" in de wacht hebben gesleept. Tijdens de wedstrijden, die over twee weken waren verspreid, verloren ze geen enkele wedstrijd. We feliciteren de meiden met deze mooie prestatie. Alle foto's vind je op de fotopagina onder het tabblad sport.

Groep 6 ziet Frans Hals

woensdag, 20 november 2019

Op vrijdag 15 november zijn de leerlingen van groep 6 naar het Frans Hals museum geweest. Hier hebben ze het werk van Frans Hals bekeken. Ook mochten ze schilderen als Frans Hals. Je vind de foto's in het fotoboek van groep 6.

Winterzwemles groep 8

woensdag, 20 november 2019

Op maandag 18 november heeftt groep 8 een winterzwemles gehad. Samen met de hulp van de duikvereniging hebben ze wakgezwommen. Ze moesten onder het "ijs" van wak naar wak zwemmen. Ook hebben ze geleerd hoe ze uit een wak moeten klimmen. Je vindt de foto's in het fotoboek van groep 8.

Leeratelier ontdekt de ruimte

donderdag, 07 november 2019

Op woensdag 16 oktober zijn de kinderen van het Leeratelier naar de Space Expo geweest in Noordwijk. Voor sommige kinderen was het ook voor het eerst om met de trein te reizen, dus het was een hele spannende dag. Er was enorm veel te zien, van een space shuttle tot satellieten, We hebben een speurspel gedaan, dat was voor veel kinderen best een uitdaging: hoe vind ik het antwoord op de vraag? Eigenlijk hadden we nog veel meer tijd er kunnen doorbrengen, maar ja we moesten weer naar huis....

Ontbijt met de burgemeester

donderdag, 07 november 2019

Op donderdag 7 november hebben de leerlingen uit groep 7 wel een heel bijzonder schoolontbijt gehad. Tijdens het Nationale schoolomntbijt werden ze door de burgemeester van Haarlem uitgenodigd om bij hem in het stadhuis te komen ontbijten. Dat was erg leuk. Op de fotopagina van groep 7 vind je de foto's.

Van Gogh op school

maandag, 21 oktober 2019

In de laatste week voor de harfstvakantie is het Van Gogh museum op school geweest. Met de les "Van Gogh naar school" gaven ze ons een kijkje in het leven van de schilder Van Gogh. Drie dagen lang kregen alle groepen een les en hebben ook nog eens prachtige werkstukken gemaakt. In de fotoboeken van de groepen 1/2, 7 en 8 vind je de foto's. 

Groep 8 in Den Haag

maandag, 14 oktober 2019

Op maandag 14 oktober is groep 8 naar Den Haag geweest. We begonnen de dag in Madurodam voor een les staatsinrichting. Hier mochten we politieke partijen oprichten. Deze partijen bestonden uit een voorzitter, woordvoerder en partijleden. Ook moest elke partij een programma hebben. Hierna gingen we samen met de andere partijen in vergadering om een nieuwe stad te ontwerpen. Natuurlijk moest de indeling van de stad wel aansluiten bij de verschillende partijprogramma's. Na deze les hadden we nog...

Groep 7 in De Hout

maandag, 14 oktober 2019

De kinderen uit groep 7 zijn naar de Haarlemmer Hout geweest, Ze werden met een mooie bus opgehaald en voor de Hout afgezet. Hier zijn ze veel te weten gekomen over dit oude park. De foto's vind je in het fotoboek van groep 7. 

Groeien en stoeien

zaterdag, 28 september 2019

In de fotoboeken van de groepen 1/2 vind je nieuwe foto's. Foto's uit de klas, maar ook foto's van de les "Groeien en Stoeien" die ze onlangs hebben gedaan.

Groep 7 oogst

dinsdag, 17 september 2019

De leerlingen van groep 7 zijn de afgelopen weken naar de schooltuinen geweest. Tijdens deze bezoeken hebben ze vooral mogen oogsten. Van deze groenten hebben ze ook nog eens heerlijke soep gemaakt. Je vindt de foto's in het fotoboek van groep 7.

Kersverse achtste groepers

donderdag, 05 september 2019

We zijn begonnen aan het nieuwe schooljaar, Op de pagina van groep 8 vind je de foto's van onze kersverse achtste groepers. We wensen ze een heel fijn laatste jaar toe.

Opening schooljaar

donderdag, 05 september 2019

Op dinsdag 27 augustus is het schooljaar geopend. Op het kleuterplein werden alle leerlingen door hun nieuwe leerkracht ontvangen en kregen een welkomsbloem. Hierna begonnen de lessen en was de start van het schooljaar 2019 - 2020 een feit. De foto's vind je in de fotoboeken van de groepen.

Dag schooljaar '18-'19

vrijdag, 19 juli 2019

Op donderdag 11 juli hebben we afscheid genomen van onze achtste groepers. Ze werden door alle kinderen van school uitgezwaaid. De dag erna hebben de overige leerlingen afscheid genomen van het schooljaar 2018 - 2019. In alle fotoboeken van de groepen vind je een aantal foto's. 
© 2013 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl